• Newbie
Ekskluzivna ukrasna kutija za nakit ruski minijaturni lakiranje Sankt Peterburg . Napravljen od papier-macke fedoskino.home dekor.handmade u Rusiji.

Ekskluzivna ukrasna kutija za nakit ruski minijaturni lakiranje Sankt Peterburg . Napravljen od papier-macke fedoskino.home dekor.handmade

KM 119.50
Dostupnost
Proizvod je dostupan

Anal materijal i visokokvalitetna izrada. ✔authorov minijaturni lak. ✔ Potpuno ručno rađen. ✔ Savršen poklon za porodicu i prijatelje. Vese 6+ Veličina 1,69 inča (4,3 cm) visina, 2,36 inča (6 cm) širina, dužina 2,95 inča (7,5 cm). Ova kutija je neuporediv rad ruskih umjetnika iz Moskovske regije. Osnova proizvoda je papier-mâché, što nije inferiorno u čvrstoćom na drvo, ali omogućava vam stvaranje gracioznih oblika da biste dali više izražajnosti. Tehnologija za stvaranje praznog zahtjeva posebna vještina : u roku od mjesec dana, kutija se pritisne nekoliko puta, natopljenog u ulju i osušene. Nakon toga slijede najbolji predstavnici ovog narodnog umjetničkog zanata. Selo Fedoskino, koje se nalazi 40 km sjeverno od Moskve na obalama rijeke Ucha, najstariji je središte minijature lakiranja u Rusiji. Tajne izrade i slikanje na papier-mâché u Fedoskinu prenesene su s generacije na generaciju već više od 200 godina. Minijature Lako Fedoskino izrađene su s višeslojnim uljem slikanjem na prikrivenoj površini papier-mâché sa posebnom oblogom. Većina kutija ima crnu pozadinu s vanjske strane i nalaze se šarna ili svijetli crveni lak na unutrašnjoj strani. Lakovi Fedoskino bile su usko povezane s ruskom grafikom iz 19. stoljeća. Tokom 20. stoljeća, ruska zemlja prolazila je revolucijama, ratovima, perestroikom i drugim važnim povijesnim fazama, a drago nam je što ovaj zanat i dalje postoji i nova generacija talentiranih umjetnika i dalje stvaraju nove objekte i nove oblike umjetnosti u Fedoskinu. Možete biti sigurni u njegovu kvalitetu, izdržljivost i nenadmašnu ljepotu. Ekskluzivna ručno rađena kutija iz ruskih zanatlija dodati će nuk u vašoj unutrašnjosti, napunite ga bojama i toplom. Ova kutija se može koristiti za spremanje nakita - prstenovi, minđuše, ogrlice, privjeske i još mnogo toga. Divan poklon za prijatelje i porodicu.

U svojstva

Proizvodi u kategoriji